2015. június 23., kedd

Sült cékla mézes bodzavirágecettel és bodzavirággal



Az előző céklás bejegyzés folytatása.




A Barátomtól kapott bébi céklát alaposan megmostam, megdörzsöltem a héját.
Leszedtem a nagyobb, de még zsenge leveleit és apróra metéltem.
A kicsi, hosszú céklákat négyfelé vágtam.
Olívaolajon, fedő alatt sütöttem/pároltam puhára:
 előbb a céklákat, majd félidőben a levélaprólékot is hozzátettem.




Még a serpenyőben locsoltam rá mézes bodzavirágecetet, meghintettem sóval.
A tányérokon megszórtam a határban talált (utolsó?) bodzavirággal.




Sült cékla mézes bodzavirágecettel és bodzavirággal

Hozzávalók
zsenge cékla
olívaolaj
mézes bodzavirágecet
bodzavirág




*
A mézes bodzavirágecetet magam készítettem, 
bodzavirágból, méz hozzáadásával erjesztettem.
Ebben a bejegyzésben írtam róla.
Itt pedig arról, hogyan lehet almaecetet ízesíteni bodzavirággal, 
vagy más ehető virággal, illetve gyümölccsel.
 Az almaecet készítés folyamatáról:







3 megjegyzés: